Studio

Brez ustvarjalnosti ni napredka.

Zato projektom v kulturi namenjamo vso pozornost. Delovanje na področju kulture je naš osrednji vir kompetenc in navdiha za vsa področja ustvarjanja.

Več kot tretjino delovnih dni namenjamo razvoju inovativnih rešitev s področij širjenja kulture, ustvarjanja novih publik, promoviranja umetnikov, oziroma njihovih del. Velik del teh dejavnosti je neprofitnega značaja.

Med raznimi nagradami smo posebej veseli tistih za razvoj inovativnih rešitev za širjenje kulture. Ukvarjamo se z razvojem priporočilnih sistemov za kulturne dogodke, ki so na trgu prisotni pod znamko YU_GO. V okviru tega in drugih projektov stalno sodelujemo s številnimi kulturnimi ustanovami, npr. Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovensko turistično organizacijo, Mednarodnim grafičnim likovnim centrom, Kinom Šiška, Kinodvorom, Španskimi borci, Rokodelskim centrom Ribnica – Galerija Miklova hiša, Motovilo, centrom za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti.

Kot podpornik ali založnik sodelujemo pri izdajah knjig umetnikov, umetniških monografij, razstavnih katalogov in drugih publikacij: Rone – And the beat goes on, Mare Mutić – Substract, Martin Marion – Zmajček Drago in ljubljena Ljubljana, Petra Varl – Trees, Goričane tovarna papirja Medvode – Zgodovina papirnice Goričane, Jure Škerl -Megla dni.

Dejavni smo pri vzpostavljanju nacionalnih in lokalnih strategij za področji turizma in kulture. Smo med ustanovnimi člani Sekcije za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih pri GZS Slovenije.