Studio

Projekte podpišejo.

 

Zarja Vintar | ustanovitelj in kreativni direktor

Vodi mednarodne in nacionalne komunikacijske projekte s področja oblikovanja, industrijskega oblikovanja, znamčenja, raziskav in razvoja.

Deluje kot idejni in izvedbeni vodja projekta YU_GO; gre za razvojni projekt s področja širjenja kulture, ki je bil nagrajen z nagrado Evropske komisije @diversity Idea Award in nagrado za inovativnost GZS.

Zarja Vintar je pobudnica iniciative za vpeljavo enotne digitalne infrastrukture za področje kulture. Ukrep je bil vključen v lokalne in nacionalne politike, npr. v strategijo Alpske makroregije in akcijski načrt Strategije pametne specializacije za področje trajnostnega turizma. Vključena je v številne druge strokovne, razvojne in strateške pobude za področje umetnosti in kulture.

Je soustanovitelj Inštituta Hevreka!, inštituta za promocijo inovacij in kulture, na katerem je sodelovala pri nacionalnih projektih za vzpostavitev razvojne infrastrukture in izmenjavo razvojnega potenciala med različnimi družbenimi sferami (projekt Razvoj.si) ter soustanovitelj in član upravnega odbora Sekcije za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS) pri ZOR GZS.

Deluje v ekipi neprofitnega in večkrat nagrajenega projekta ELI, ki razvija digitalno programsko opremo za osebe z demenco.

Njena strokovna področja so oblikovanje, industrijsko oblikovanje, znamčenje, razvoj za digitalne medije, upravljanje v kulturi. Je industrijski oblikovalec, MBA in magister ekonomije.

 

Jana Jazbec | umetniška direktorica

jana jazbec kofein

Družbenica in osrednji idejni in ustvarjalni vodja kolektiva s številnimi izkušnjami, potrjenimi s prav tako številnimi nagradami. Poleg vsebinskih in idejnih zasnov, avtorstva večine oblikovalskih zasnov studia, razvija tudi infografike, ilustrira in fotografira.

Njena strokovna področja so grafično oblikovanje, strateško snovanje vizualnih komunikacij, znamčenje, razvoj digitalnih aplikacij in uporabniške izkušnje zanje, infografike, ilustracije.

 

Maruša Kuret | vodja projektov

marusa kuret kofein

Maruša je magister sociologije kulture in francističnih študij, delovala je v različnih kulturnih institucijah (Slovenski etnografski muzej, Kino Otok, Slovenski kulturni center v Berlinu, Bienale oblikovanja BIO itd.), udejstvuje se tudi v kreativnem sektorju. Na Kofeinu poleg vodenja projektov vzdržuje stike z naročniki, skrbi za družbena omrežja, načrtuje uporabniške izkušnje pri razvoju digitalnih omrežij in urednikuje. Njena strokovna področja so vodenje projektov, uporabniška izkušnja, razvoj digitalnih projektov, družbena omrežja, upravljanje človeških virov in organizacija dogodkov.

 

Sara Grabnar | vodja projektov

Sara poleg vodenja projektov tudi vzdržuje stike z naročniki, skrbi za družbena omrežja, načrtovanje uporabniške izkušnje pri razvoju digitalnih omrežij in uredništvo.  Strokovna področja so vodenje projektov, uporabniška izkušnja, razvoj digitalnih projektov, družbena omrežja, upravljanje človeških virov, poslovne in upravljalske vede.
Od 1. junija 2020 na porodniškem dopustu.

 

Vid Ribič | vodja digitalnega razvoja

 

Vid je spletni razvijalec in načrtovalec uporabniške izkušnje. Njegova strokovna področja so analiza in razvoj informacijske arhitekture, razvoj arhitekture spletnih mest in programiranje. Po študiju je izkušnje nabiral pri razvoju celovite programske rešitve za enega največjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev. Pri Kofeinu vodi razvoj digitalnih projektov – od prvih prototipov do končne tehnične realizacije. Trenutno piše magisterij na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

 

Miha Medven | svetovalec za digitalni razvoj

Izkušeni razvijalec spletnih aplikacij, strokovnjak za uporabniško izkušnjo in aktivni član developerskih in ux skupnosti. Miha se udeležuje start-up meet-upov in za različne ustanove izobražuje na področjih razvoja uporabniške izkušnje, programiranja v različnih okoljih, pisanja za splet. S sodelovanjem z iniciativo Danes je nov dan in razvojem inovativnih aplikacij, ki temeljijo na strojnem učenju, aktivno kroji prihodnost interaktivnih medijev.

Povezave

Fotografije: Jaka Babnik