Zmajček Drago in ljubljena Ljubljana

Glasbeni avtorski projekt Martina Mariona, ki obsega zgoščenko z dvanajstimi otroškimi pesmimi, ki jih je ubesedil, uglasbil in posnel Martin Marion, je založba KOFEIN DIZAJN izdala skupaj s slikanico. Ilustrirala sta jo Jaka Klemenčič in Jana Jazbec, ki jo je tudi oblikovala.

Zmajček Drago je navihan, majhen in prijazen zmajček z zelenim trebuščkom. Je neviden zmajček, ki ga vidijo samo otroci. V slikanici in pesmih ga spremljamo v dvanajstih epizodah po domačem mestu, Ljubljani: nad njo leta, posedi na Zmajskem mostu; ker je neviden, se z avtobusom pelje zastonj. Sliši, kaj si pravijo hiše in včasih v mestni hiši obišče župana.

Zmajček Drago in ljubljena Ljubljana so pesmice in je pravljica. Je glasba, slike,  vzdušje, razpoloženje, in raziskovanje domišljije. Glavni junak je resničen in izmišljen. Ni ga nikjer in je povsod.

Poleg tega, da gre za svojevrsten in izviren glasbeno-knjižni projekt, je knjiga tudi hommage Ljubljani, v kateri avtor pesmi sicer že 20 let ne živi več. Martin Marion, vsestranski umetnik, igralec, glasbenik in tekstopisec vrsto let navdušuje občinstvo po vsem svetu v glasbeno-scenskem spektaklu Blue Man Group, slovenskemu občinstvu pa riše nasmeh na obrazih tudi kot glavni lik v filmu Stanje šoka Andreja Košaka.

Ob izidu knjige z zgoščenko sta bili kot projektna podpora lansirani tudi spletna stran in FB stran; avtor pesmic, je posnel duhovite kratke videe o Zmajčku Dragu, ki so s pomočjo QR kode vključeni v tiskane oglase.

Če bi radi knjigo kupili, nam pišite na info@kofein.si

 

 

Informacije o projektu
Kreativno vodenje:

Zarja Vintar

Umetniško vodenje:

Jana Jazbec

Tekstopisje:

Martin Marion

Ilustracije:

Jaka Klemenčič, Jana Jazbec