KONS

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom.

V njej se združuje devet vplivnih partnerjev – nevladnih organizacij, umetniških producentov, taktičnih medijev, javnih kulturnih središč: Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti, Mladinski center Velenje, LokalPatriot Novo mesto ter MKC Maribor.

Partnerje konS druži skupna vizija: vzpostavitev vozlišč za krepitev zmogljivosti, kjer se lahko različna občinstva opolnomoči za kritično uporabo novih tehnologij (konS ≡ PARK), laboratorijev za umetniške raziskave po vsej državi, ki omogočajo produkcijo sodobnih raziskovalnih umetnosti (konS ≡ NOVA) ter laboratorij za špekulativne inovacije za prevajanje daljnovidnih umetniških idej in izumov v inovacije za napredek družbenega okolja v Evropi (konS ≡ PRAKSA).

Za projekt smo razvili vse komunikacijske elemente. Celostna grafična podoba je upoštevala konstruktivistično dediščino besede KONS in visoko-tehnološko naravnano poslanstvo. Oboje smo združili v logotipu, ki v grafiki nosi elemente konstruktivizma, tehnično pa sodobnih tehnologij (osnovna različica je animirana, izpeljanke so statične).

 

 

 

Informacije o projektu
Kreativno vodenje:

Zarja Vintar

Umetniško vodenje / oblikovanje:

Jana Jazbec

Vodenje projekta:

Maruša Kuret