Pomembno je vse, SIQ

“V SIQ se ne sprašujemo, kaj je pomembnejše, ampak sprejemamo mejna spoznanja v znanosti, umetnosti in drugih področjih, saj lahko le na ta način prehitevamo aktualno industrijsko proizvodnjo in uvajamo tehnike in tehnologije, ki bodo merile in preskušale proizvode, ki se v danem trenutku šele načrtujejo.

Ob otvoritvi novih prostorov, 11. 10. 2017 smo zato povezali umetnike z ustvarjalci v SIQ, ki so 24 ur na dan v službi svojih naročnikov, gospodarstva.”, so na SIQ – Slovenskem institutu za kakovost in meroslovje objavili v novici 11. oktobra 2017.

SIQ je ob otvoritvi nove stavbe zasnoval celovit dogodek, ki je vzpostavil paralele med visoko-tehnološkimi umetniškimi projekti in metodologijami za preverjanje kakovosti izdelkov. “It All Matters/Pomembno je vse” v vsebinskem smislu predstavlja alternativno predstavitev družbe, v oblikovnem smislu pa spremlja koncept dogodka in sicer kot minimalistični “črni monolit”. Zasnova knjige je “črna na črni”, pri čemer smo si želeli v to barvo obleči vse poglede na sicer beli material – papir. Vzorec na naslovnici je reprodukcija fasade novega objekta.

 

Informacije o projektu
Kreativno vodenje:

Zarja Vintar

Umetniško vodenje / oblikovanje:

Jana Jazbec

Tekstopisje:

SIQ, Consensus

Fotografije:

Miran Kambič, SIQ

Vodenje projekta:

Sara Grabnar

Naročnik:

SIQ