Spletna stran DRUŠTVO SOS

Poslanstvo Društva SOS je pomoč žrtvam nasilja in aktivna vloga pri preprečevanju nasilja na nacionalni ravni. Za Društvo smo prenovili osnovne elemente celostne podobe in spletno stran. Projekt je zahteval celovito prenovo vsebin, da so primernejše mediju in zagotavljajo učinkovitejšo pomoč in hitrejši ter lažji stik z žrtvami nasilja. Za to je bilo potrebno poglobljeno sodelovanje s predstavnicami Društva, kot tudi z njihovimi ostalimi komunikacijskimi partnerji.

Gre za izjemno odmevno in družbeno vitalno, pretežno žensko tematiko, pri kateri je bil cilj podpreti strateški, vsebinski premik v ozaveščevalnih dejavnostih Društva z ustreznimi tehničnimi rešitvami, ki so uporabne tudi v smislu obvladovanja ostalih digitalnih komunikacijskih kanalov.

Špela Veselič, predstavnica Društva: “Nova spletna našega Društva je predvsem preglednejša. Je uporabnicam in uporabnikom prijazna ter varnejša. Vizualno je estetska in prijetna očem. Deluje sodobno. Je manj zavihkov in ni odvečnega besedila. Besedila so kratka in jedrnata, informacije so skrčene, razvidnejše in jasnejše. Kofein je skupaj z Dobrimi zgodbami s ciljem izboljšati celostno podobo in način komuniciranja Društva SOS telefon z različnimi javnostmi, opravil odlično delo. “

 

 

Informacije o projektu
Kreativno vodenje:

Zarja Vintar

Umetniško vodenje:

Jana Jazbec

Vsebinska zasnova:

Društvo SOS, KOFEIN, Dobre zgodbe

Programiranje:

Vid Ribič

Naročnik:

Društvo SOS

Nagrade

Finalist Netko 2020 v kategoriji Naj spletna stran za družbeno odgovornost